Vi ses på Studenttorget!

Alice Svensson

Jag heter Alice och kommer från Huddinge söder om Stockholm. Just nu läser jag min åttonde termin på ämneslärarprogrammet och mina ämnen är svenska och historia. På fritiden ser ni mig ofta med en kamera i handen eller på gymmet. Pluggar gör jag helst på Carolina Rediviva eller på valfri nation (bara det finns gott fika i närheten).

Kontakt: alice.svensson@edu.uu.se

Knut-Erland Berglund

Jag heter Knut-Erland och pluggar till ämneslärare i geografi och historia. Min fritid spenderar jag med min familj, vänner och som kassör i en förening. Jag är en fena på att bygga Legokonstruktioner och Briojärnväg. Bästa pluggställe är där det finns gott kaffe.

Kontakt: knut-erland.berglund@edu.uu.se

Ellen Hellgren

Ellen heter jag, och jag kommer ursprungligen från en förort norr om Stockholm men har turen att ha ett boende mitt i Uppsala. Jag läser termin 4 på grundlärarprogrammet med inriktning mot f-3. På fritiden älskar jag att slappa i soffan framför en tv-serie eller att spela datorspel med kompisar. Jag har inget favoritställe att plugga på, även fast grupprummen här på Blåsenhus är väldigt trevliga! Jag vill tipsa om att hitta en aktivitet där ni kan koppla bort plugget och bara vara. Jag har till exempel börjat simma bara för att rensa tankarna ibland, vilket är så skönt!

Kontakt: ellen.hellgren@edu.uu.se

Elisabeth Asklöf

Mitt namn är Elisabeth, jag kommer från Linköping och studerar nu min fjärde termin på Grundlärarprogrammet F-3. På fritiden har jag rätt mycket för mig då jag tränar, kör yoga, dansar men även skriver och ritar en hel del. Mitt bästa pluggtips är att spela in alla dina anteckningar på ljudfiler på mobilen och sedan gå ut på en lång promenad medan du lyssnar på inspelningarna.

Kontakt: elisabeth.asklof@edu.uu.se

Sofie Pettersson

Jag heter Sofie, kommer från en by utanför Uppsala och läser termin 8 på ämneslärarprogrammet. Mina ämnen är svenska och historia, med svenska som andraspråk vid sidan av. På fritiden dricker jag kaffe och gräver i digitala arkiv. Mitt bästa pluggställe är biblioteket på Uplands nation - bra ljus och mysig miljö!

Kontakt: sofie.pettersson@edu.uu.se

Ida Larsson

Jag heter Ida och är inflyttad från Östgötaslätten. Är inne på min nionde termin på ämneslärarprogrammet med inriktning svenska och religion. När jag inte pluggar strosar jag ofta runt i stan (har överlevt snart 5 år i Uppsala utan cykel), lagar mat, läser böcker eller klappar på min katt. Mitt bästa pluggställe är Karin Boye-biblioteket på Engelska Parken.

Kontakt: ida.larsson@edu.uu.se

Klara Niklasson

Klara heter jag och kommer från Norrköping. Jag läser ämneslärarprogrammet och mina ämnen är svenska och svenska som andraspråk. Utöver mina studier här har jag varit på utbyte i fantastiska Helsingfors och läst finlandssvensk litteratur! När jag inte jobbar på studenttorget tycker jag om att läsa böcker och sträckkolla serier. Mitt bästa pluggställe är liggandes raklång i soffan med datorn på magen eller på valfritt café vid Fyrisån! 

Kontakt: klara.niklasson@edu.uu.se

Veronika Dahl

Veronika Dahl

Jag heter Veronika och jag är uppvuxen i södra Stockholm. Jag läser just nu termin fyra på ämneslärarprogrammet med svenska som mitt huvudämne. Som andraämne blir det religion eller engelska, jag måste bara bestämma mig! På fritiden spenderar jag gärna tid på hästryggen och tillsammans med vänner. Fun facts: Min favoritfärg är brun! Det bästa pluggstället i Uppsala är i en varm och härlig vårsol med en god kopp kaffe (gärna ute i stallet).