Vi ses på Studenttorget!

Elisabeth Asklöf

Mitt namn är Elisabeth, kommer från härliga Linköping och studerar går på Grundlärarprogrammet F-3. På fritiden har jag rätt mycket för mig då jag tränar, yogar, dansar men även skriver och målar en hel del. Bästa pluggtipset jag har är att inte glömma bort att pausa. Det är så lätt att tro att man bara kan kötta på, men tro mig, det är ingen bra taktik. Ta pauser, gå upp och rör på dig, få frisk luft så kommer pluggandet gå bättre.

Kontakt: elisabeth.asklof@edu.uu.se

Veronika Dahl

Jag heter Veronika och jag är inne på min sjunde termin här i Uppsala. Jag läser till ämneslärare i svenska och religion och jag stormtrivs i staden. När jag inte jobbar på studenttorget engagerar jag mig i nationslivet, vikarierar på en högstadieskola och spenderar tid i stallet. Självklart blir det många timmar på kammaren med kurslitteraturen också

Kontakt: veronika.dahl@edu.uu.se

Ellen Hellgren

Ellen Hellgren heter jag, och jag kommer ursprungligen från en förort norr om Stockholm men har turen att ha ett boende  i Uppsala. Jag kliver snart in på min sista termin (!!) på grundlärarprogrammet med inriktning mot Fk-3. Jag har jobbat på Studenttorget sedan ht18, så flera av er har förmodligen sett mig där. På fritiden brukar jag slappa i soffan framför en tv-serie, hänga med familjen (och katten) eller spela datorspel. Ett av mina favoritställen att plugga på är EBC som ligger precis på andra sidan Botaniska trädgården utanför Blåsen. Jag vill dessutom tipsa om att hitta en aktivitet där ni kan koppla bort plugget och bara vara. Jag har fått upp ögonen för pussel, riktigt skönt att koppla bort skärmen för en stund i dessa digitala tider!

Kontakt: ellen.hellgren@edu.uu.se

Amanda Lindqvist

Jag heter Amanda Lindqvist och läser till ämneslärare. Jag började med att läsa med inriktning matematik, men tyckte inte att det passade mig och bytte inriktning till engelska och svenska som andraspråk som jag tycker är toppen! Ibland blir det inte som man har tänkt sig helt enkelt, men det blir bra ändå ;) Jag kommer från söder om söder i Stockholm och tycker om att springa, träffa vänner, hundar och lyssna på musik. 

Marcus Persson

Marcus Persson heter jag och kommer från Ljusdal i det vackraste landskapet Hälsingland. Jag har pluggat här i Uppsala sedan januari 2018 och trivs toppenbra. Jag pluggar till ämneslärare i historia och engelska och har precis kommit lite längre än halvvägs i min utbildning. Jag har jobbat som amanuens här på studenttorget sedan april 2020. När jag inte jobbar eller pluggar engagerar jag mig också i studentkåren, läser en del, tränar för sällan och försöker sticka sockor… Kom till torget och säg hej! 

Emmy Schylander

Jag heter Emmy Schylander och läser till ämneslärare i svenska och samhällskunskap. Jag är inne på mitt första år som amanuens och trivs jättebra! Jag är från stället där alla har sommarstuga, eller i alla fall känner någon som har - Rådmansö i Norrtälje.  När jag inte jobbar eller pluggar tycker jag om att göra allt som är kul! Det kan till exempel vara att träffa vänner, dricka kaffe, spela fotboll eller jobba på nation. Mitt bästa pluggställe är Matikum på Engelska Parken eller biblioteket på Norrlands. Vi ses och hörs!

Fanny Söderhäll Gille

Jag heter Fanny Söderhäll Gille och jag studerar till ämneslärare med inriktning mot arbete i gymnasieskolan inom ämnena historia och geografi, och har arbetat som amanuens på EDU sedan april 2020. Jag är inne på min sjunde termin och har således studerat vid Uppsala universitet sedan hösten 2017. Jag kommer ursprungligen från staden där det alltid doftar kaffe (på latin) från kafferosteriet och där Sveriges kändaste (och godaste) rosa, gröna och vita bilar kommer ifrån – Gästriklands stolthet Gävle! När jag inte pluggar eller arbetar umgås jag med vänner, är ute i skogen, letar efter nästa spännande resmål, tränar, läser eller påbörjar ett nytt projekt i hemmet.

Alva Åsell

Jag heter Alva Åsell och jobbar som amanuens på EDU och har gjort det sedan april 2020. Jag läser till ämneslärare i samhällskunskap och engelska. Nu är jag inne på termin 9, vilket innebär att jag är snart färdig och ska ut och testa allting jag har lärt mig. På min fritid tycker jag om att spendera tid i skogen, men även på att springa och stötta allsvenskans bästa mittenlag, ÖSK. 

Senast uppdaterad: 2021-03-30