Vi ses på Studenttorget!

Alice Svensson

Jag heter Alice och kommer från Huddinge söder om Stockholm. Just nu läser jag min nionde termin på ämneslärarprogrammet och mina ämnen är svenska och historia. På fritiden ser man mig ofta med en kamera i handen, på gymmet eller så ser jag på fotboll. Pluggar gör jag helst på Carolina Rediviva eller på valfri nation (bara det finns gott fika i närheten). 

Knut-Erland Berglund

Jag heter Knut jobbar som amanuens och är ämneslärarstudent i geografi och historia, vilket är två mycket spännande ämnen! På fritiden bygger jag lego med min son och är kassör i en förening. Nationslivet spenderar jag gärna på Värmlands och ÖG.

Kontakt: knut-erland.berglund@edu.uu.se

Ellen Hellgren

Ellen heter jag, och jag kommer ursprungligen från en förort norr om Stockholm men har turen att ha ett boende mitt i Uppsala. Jag läser just nu termin 5 på grundlärarprogrammet med inriktning mot Fk-3. På fritiden älskar jag att slappa i soffan framför en tv-serie eller att spela datorspel med kompisar. Ett av mina favoritställen att plugga på är EBC som ligger precis på andra sidan Botaniska trädgården utanför Blåsen. Jag vill dessutom tipsa om att hitta en aktivitet där ni kan koppla bort plugget och bara vara. Jag har till exempel börjat på kickboxning bara för att "stänga av" hjärnan ibland, superskönt!

Kontakt: ellen.hellgren@edu.uu.se

Elisabeth Asklöf

Mitt namn är Elisabeth, kommer från härliga Linköping och studerar nu min sjätte termin på Grundlärarprogrammet F-3. På fritiden har jag rätt mycket för mig då jag tränar, yogar, dansar men även skriver och målar en hel del. Bästa pluggtipset jag har är att inte glömma bort att pausa. Det är så lätt att tro att man bara kan kötta på, men tro mig, det är ingen bra taktik. Ta pauser, gå upp och rör på dig, få frisk luft så kommer pluggandet gå bättre. 

Kontakt: elisabeth.asklof@edu.uu.se

Sofie Pettersson

Jag heter Sofie, kommer från en by utanför Uppsala och läser sista året på ämneslärarprogrammet. Mina ämnen är svenska och historia, med svenska som andraspråk vid sidan av. På fritiden dricker jag kaffe och gräver i digitala arkiv. Mitt bästa pluggställe är på bibliotekets nedervåning på Blåsenhus.

Kontakt: sofie.pettersson@edu.uu.se

Ida Larsson

Jag heter Ida och är inflyttad från Östgötaslätten. Är inne på min tionde termin på ämneslärarprogrammet med inriktning svenska och religion. När jag inte pluggar strosar jag ofta runt i stan, lagar mat, yogar eller hänger med min katt. Mitt bästa pluggställe är Karin Boye-biblioteket på Engelska Parken.

Kontakt: ida.larsson@edu.uu.se

Klara Niklasson

Klara heter jag och kommer från Sveriges Manchester - Norrköping. Jag läser ämneslärarprogrammet inriktning svenska och svenska som andraspråk. Utöver mina studier här har jag varit på utbyte i Helsingfors och läst finlandssvensk litteratur, vilket enligt mig är den bästa! När jag inte jobbar eller pluggar umgås jag med vänner (ni vet, pilla varandra på tårna och prata strunt) och försöker träna inför halvklassikern (har bara ramlat tre gånger på rullskidorna).

Kontakt: klara.niklasson@edu.uu.se

Veronika Dahl

Veronika Dahl

Jag heter Veronika och jag är inne på min femte termin här i Uppsala. Jag läser till ämneslärare i svenska och religion och jag stormtrivs i staden. När jag inte jobbar på studenttorget engagerar jag mig i nationslivet, vikarierar på en högstadieskola och spenderar tid i stallet. Självklart blir det många timmar på kammaren med kurslitteraturen också.

Kontakt: veronika.dahl@edu.uu.se